Hoe style je platte petten bij verschillende outfits?

Platte petten zijn al jarenlang een populair accessoire en ze zijn nog steeds een geweldige manier om je outfit een extra dimensie te geven. Er zijn veel manieren om ze te stylen en te combineren met andere kledingstukken. Maar hoe doe je dat precies? En wat zijn de laatste modetrends op het gebied van platte petten? In dit artikel geven we je enkele tips om je op weg te helpen.

Met welke kleding combineer je platte petten het beste?

Casual en sporty: Platte petten zijn bij uitstek geschikt voor een casual of sporty outfit. Denk bijvoorbeeld aan een jeans, een t-shirt en sneakers. Je kunt kiezen voor een platte pet die bij je schoenen of t-shirt past, of juist een contrasterende kleur kiezen om wat extra pit aan je outfit te geven.

Formeel: Hoewel platte petten vaak worden geassocieerd met casual kleding, kun je ze ook prima dragen bij een formeel pak. Zorg wel dat je de pet niet te diep op je hoofd zet, want dat kan te nonchalant overkomen.

Zomerse outfits: Platte petten zijn ook ideaal voor de zomer. Ze houden de zon uit je gezicht en geven je outfit een laid-back look. Probeer bijvoorbeeld een witte pet  en combineer het met een lichtblauw overhemd en een korte broek. Of ga voor een tropische lichte kleuren voor een echte zomerse look

Laatste modetrends op het gebied van platte petten

Unisex: Platte petten zijn niet alleen voor mannen. Ook vrouwen kunnen ze prima dragen en er zijn steeds meer merken die specifiek unisex platte petten aanbieden. Zoek bijvoorbeeld een model dat iets langer is, zodat het ook bij een vrouwelijk gezicht past.

Opvallende kleuren: Als je graag opvalt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een pet in een felle kleur, zoals rood, geel of oranje. Dit zorgt meteen voor een statement en geeft je outfit wat extra pit.

Retro-inspiratie: Retro-inspiratie is ook een belangrijke trend op het gebied van platte petten. Zoek bijvoorbeeld een pet met een vintage look of een opvallend patroon van de Shelby Brothers – Peaky Blinders webshop, zoals ruitjes. Dit geeft je outfit een tijdloze touch.

Materiaal: Ten slotte is het ook leuk om te experimenteren met verschillende materialen als het gaat om platte petten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een leren pet, een pet van stof of een pet van gebreid materiaal. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke look, dus het is zeker de moeite waard om te experimenteren en te zien wat bij jou past.

Conclusie

Platte petten zijn een geweldig accessoire om je outfit mee op te leuken. Of je nu kiest voor een casual, sporty look of voor iets formelers, er zijn tal van manieren om ze te stylen. Probeer verschillende combinaties uit en kijk wat bij jou past. En vergeet niet om de laatste modetrends in de gaten te houden, want er is altijd wel iets nieuws om mee te experimenteren.